Ali lahko vrnem naročeno blago ki mi ne ustreza v 14 dneh ?

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (e-naslov: info@eurodiskont.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok začne teči en dan po datumu prevzema naročenega artikla. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga ki ga mora opraviti potrošnik na sedež podjetja. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 7 dneh od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Vračilo po pošti
Izkoristite lahko tudi možnost vračila po pošti. Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke. Artikle ustrezno pripravite za transport (pri tem lahko uporabite originalno embalažo oziroma drugo ustrezno varno embalažo).

Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

V primeru vračila po pošti morate storiti naslednje:

1.Izpolnite obrazec za vračila artiklov, ki je vir vseh informacij, ki jih potrebujemo za izvedbo vračila. (Priložite slike artikla,da se vidi da je neuporabljen)
2.Priložite kopijo računa za artikel, ki ga vračate.
3.Artikel pripravite za transport. Artikel pred predajo prevozniku ustrezno zaščitite.
4.Artikel morate zaščititi z originalno embalažo ali embalažo, ki lahko artikel zaščiti enako kot ga je originalna embalaža, da bi se izognili poškodbam pri prevozu. Ne pozabite priložiti obrazca s podatki in kopije računa.
Artikle pošljite na naslov:

EURODISKONT  d.o.o.
ŠMARJEŠKE TOPLICE 99
8220 ŠMARJEŠKE TOPLICE
Slovenija

Ali katerih artiklov ni mogoče vrniti?›
Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po navodilih potrošnika iz več izdelkov ali komponent, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Možnost odstopa od pogodbe ni možno pri nakupu programske opreme ali avdio in video nosilcev, če je potrošnik odprl varnostni pečat.

Odstop od pogodbe ni mogoč za blago:

Za blago ki je po naročilu kupca sestavljeno iz različnih med seboj povezanih komponent ki skupaj tvorijo nov izdelek (solarni kompleti,solarni polnilci,solarne elektrarne, večstanovanjski domofoni..) gre za izdelek ki ne obstaja v prosti prodaji kot posamezni izdelek ampak se sestavlja na sedežu podjetja po naročilu kupca in se pripravi za priklop in uporabo.(glede na naročilo kupca se pripravi dolžina kablov in vsega inštalacijskega materiala).

za blago ali storitve, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;
za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
za blagu, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
za opravljano storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;
zapečatene avdio- ali videoposnetke in računalniške programe, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat;
zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat; pri nakupu hrane za male živali, v kolikor je embalaža odprta ali poškodovana;
blago, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;
digitalne vsebine, ki se ne dostavijo na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja